Eerste test afbeelding
Juiste afbeelding
Tobias Bromelias • Hugo de Vriesweg 2 • 1331 AJ Almere • Telefoon: 036-5324880 • Fax: 036-5499273 • Mobiel: 06-25023633 • E-mail: info@tobiasbromelias.nl
23-10-2015 | Duurzaam Collectief Buitenvaart

ALMERE - Het kan en het moet duurzamer in glastuinbouwgebied Almere Buitenvaart. Dat vinden vrijwel alle ondernemers die daar werken en dus hebben zij samen een vereniging, Collectief Buitenvaart Duurzaam, opgericht. Het motto, ‘Growing by natural power’, past perfect bij de duurzame insteek.

Lees het volledige bericht >>>

#FloraHolland #TradeFairNaaldwijk 13 t/m 15 maart #tobiasbromelias stand 19.15 !!
359 weken geleden
@TobiasBromelias ook weer te vinden op #FloraHolland Trade Fair 2013! Wij zijn er op 13-14 en 15 Maart! Locatie: Naaldwijk, Stand: 19.15
360 weken geleden

Verzorgingstips

Verzorgingstips


Belangrijke tips om langdurig van uw bromelia te kunnen genieten!

  • Een bromelia mag lekker in het licht staan, maar niet in de felle zon.
  • De bromelia behoeft water in zijn koker. Verder mag de grond in de pot vochtig zijn, maar zeker niet te nat.
  • De bromelia behoeft maar 1 keer per week water.
  • Bijvoeding is niet perse nodig.

In het regenwoud hebben de bromelia’s een warm en vochtig klimaat. Dit is erg belangrijk voor de bromelia om lang mee te gaan. In het regenwoud vangt de bromelia het vocht en het water op vanuit de lucht.

Als het erg warm weer is kunt u natuurlijk uw bromelia extra water geven door de bromelia met een plantenspuit te besproeien en vochtig te houden. Bijvoorbeeld niet; uw bromelia niet boven uw verwarming te hangen of zetten om uitdroging te voorkomen.

Een bromelia bloeit minimaal 3 maanden, dan vervaagt de bloemkleur. En dan gaat de bromelia scheuten maken. Want hoe mooi een bromelia ook is, hij bloeit maar één keer!

Kan de bromelia naar buiten?

Als het mooi weer is na half mei mogen de bromelia’s naar buiten. Het zijn tropische planten en houden dus van lekker warm en vochtig weer. Dan mogen ze van uw huiskamer naar uw balkon of het terras op naar een lekker plaatsje waar schaduw is en uw bromelia niet in de directe zon staat zodat er geen schade ontstaat aan het blad.

Bromelia soorten die zich er voornamelijk voor lenen om buiten gezet te worden zijn: Achmea, Billbergia, Ananas, Neoreglia en Tillandsia.

Zelf bromelia’s kweken?

Met een beetje geduld kunt uw eigen bromelia kweken!

Als u dit stappenplan volgt heeft u na iets meer dan een jaar een nieuwe bromelia in huis:

1.       Als de bromelia is uitgebloeid heeft de bromelia kleine stekjes aan de basis van de plant zitten. Deze moet u tot de helft van de plant laten bloeien.

2.       Geef deze stekken vervolgens goed water in de kelken en nadat ze de helft van de bromelia bereikt hebben mag u de stekken eraf halen met voorkeur dat er wortels aan zitten.

3.       Zet dan de jonge bromelia in zijn eigen pot met potgrond dan kunt u als bijvoeding vloeibare kunstmest gebruiken. Nu rustig laten staan voor één jaar, dan is de bromelia bloeirijp.

4.       Als de bromelia bloeirijp is moet u een rijpe appelschil in het hart van de plant leggen. Dan moet de plant met een plastic zak bedekt en afgesloten worden.

5.       Laat dan de appelschil 3 weken bij de bromelia rijpen.

Dan nog 8 tot 16 weken de bromelia laten staan, en dan is er een nieuwe bloem in de bromelia gegroeid!